کشتی سازی

وبلاگ دانشجویان ورودی 88 رشته ی کشتی سازی خلیج فارس،دانشجویان دریا ؛دانشجویان

کشتی سازی

وبلاگ دانشجویان ورودی 88 رشته ی کشتی سازی خلیج فارس،دانشجویان دریا ؛دانشجویان

نگاهی به شیوع ازدواج دانشجویی در دانشگاه های کشور

  دانشجویان عزیز، مشروط عاشق شوید 

"من قصد ازدواج ندارم می خواهم ادامه تحصیل دهم" این جمله شاید کلیشه ای ترین جمله ای باشد که این روزها  در محیط ها دانشجویی معمولا دختران دانشجو در مقابل پیشنهادات احتمالی پسران دانشجو می دهند. این جمله تبدیل به یک جوک و به طنز در محافل دانشجویی و دوستانه شده است. اما در پس پرده این جمله کلیشه ای و تا حدی طنزآلود واقعیتی پنهان شده که باید رمز گشایی شود.  اگر برای پسران دانشجو دانشگاه آمدن  راهی برای سربازی نرفتن است برای دختران دانشجو دانشگاه آمدن راهی برای نرفتن  به خانه شوهر است.  ازدواج دانشجویی و جدیدا عشقهای دانشجویی تبدیل به  پدیدههایی جدی اجتماعی و فرهنگی شده است که دارای ابعاد مختلفی است. این پدیده  باید به صورت موشکافانه مورد بررسی قرار گیرد.  دانشگاه همچون هر محیط اجتماعی و فرهنگی دیگر علاوه بر کارکردهای اصلی اش که همانا تولید و بازتولید و تبادل علم و دانش روز است، دارای کارکردهای جانبی دیگری هم می باشد. شاید یافتن همسر مناسب زندگی یکی از کارکردهای جذاب و مورد توجه محیطهای دانشجویی ما باشد که باید سویههای مختلف مثبت و منفی آن را مورد موشکافی قرار دهیم.

کدام ازدواج موفق است؟ 

 

 در واقع  ازدواج از طریق پیوند عاطفی، روانی و جسمانی بین زن و مرد به عنوان عناصر اصلی تشکیل دهنده نهاد خانواده برقرار می شود و اشتراک منافع، عقاید، سازماندهی، هدفمندی و برنامه ریزی را طلب می کند تا به صورت ازدواجی موفق جلوه گر شود. دانشگاه هم یک محیط به نسبت خوب و سالم برای یافتن و تامین این نیاز طبیعی انسانها است.
ازدواج موفق در فرهنگهای مختلف تعابیر متفاوتی دارد. اما آنچه درتمام نظام های عقیدتی و فرهنگی دنیا به عنوان مهمترین خصیصه ازدواج موفق ذکر می شود آن است که پیوند سالم و ازدواج زنده، تداوم در تفکر طرفین را به همراه خواهد داشت. بدان صورت که با توجه به خواستهها، انتظارات و نیازهای خود و درنظر گرفتن هنجارهای جامعه به آنچه معقول و منطقی است دست یابند.
 

آنچه که برای یک ازدواج زنده، حیاتی تلقی می شود، طرز فکر یکسان و دیدگاه مشترک بین افراد است. طرز فکر هریک از ما با توجه به سن، نوع فرهنگ وسطح تحصیلات رسمی یا غیر رسمی مان شکل می گیرد. مشابه بودن سطح تحصیلات دردانشجویان به علت نزدیک بودن میزان بهره هوشی و شیوه نگرش آنها به محیط پیرامون، به شیوه ای معمولی یا انتزاعی می تواند به موفقیت یک ازدواج کمک می کند. در واقع یکی از عوامل منفی در ازدواجهای غیردانشجویی فاصله سطح تحصیلات زوجین است  که موجب بروز اختلاف در سبک زندگی شان می شود که معمولا  زوجهای دانشجو این مشکل را کمتر دارند. اما در کنار آن  چون  در کشور ما تجانس فرهنگی بسیار کم دیده می شود  مشکل دیگری به نام عدم تجانس فرهنگی  در میان برخی از زوجهای دانشجو که معمولا  از شهرها و قومیتهای مختلف در دانشگاههای بزرگ مرکز تحصیل می کنند دیده می شود. زیرا علیرغم فرهنگ اصلی و کلیت یافته ایرانی، خرده فرهنگ های فراوانی را در شهرها، مناطق، روستاها و محلات متفاوت مشاهده می کنیم که با وجود تداخل فرهنگ ها و گستردگی ارتباطات، هنوز به قوت خود باقی است. به عنوان مثال قوم کرد در منطقه غربی کشور تجمع یافته و قوم ترک در شمال و شمال غرب کشور; اما علیرغم همسایگی مکانی و نزدیکی جغرافیایی، از لحاظ رسوم، عقاید و سنتها و طرز تلقی مفاهیم متعدد مثل خانواده، خواستگاری، مراسم عروسی و عزا، خوب و بد و... با هم بسیار متفاوت به نظر می رسند. به احتمال قوی ازدواج بین یک دانشجوی کرد با یک دانشجوی ترک با توجه به این عوامل دارای مشکلات خاص خود است. 

 گوناگونی فرهنگی دانشجویان 

 

 دانشجویانی که با فرهنگهای متفاوت و تجارب گوناگون تصمیم به ازدواج می گیرند باید به طور جدی متوجه پیشینه خانوادگی و فرهنگی مختلف و احتمالا متناقض با شرایط طرف مقابل خود باشند. این بهترین راه برا ی پیشگیری از وضعیتی است که زوج جوان با مراجعه به مراکز مشاوره اظهارمی دارند: همسرم مرا درک نمی کند! گاهی برخی جوانان در ابتدا متوجه تفاوت های خود به لحاظ خانوادگی، شخصیتی، عقیدتی و... با مورد انتخاب شده خود هستند اما به دلیل علاقه کورکورانه، که فقط از روی احساس بدون پایه عقلی و منطقی ایجاد شده، با ساده اندیشی گمان می کنند می توانند تفاوتها را در سایه "عشق" تنها به اشتراک تبدیل کنند. علاقه و محبت برای تداوم یک زندگی مشترک عامل اصلی و پایه اساسی تلقی می شود اما منطقی تر آن است که عشق را مکمل ازدواج بدانیم نه عامل آن. احساسات شدید و عواطف رقیق جوان، گاه او را به سمتی می خواند که تنها ملاک انتخاب خود را در چند برخورد کلاسی و دانشگاهی و علاقه ای که در اثر همجواری ایجاد شده خلاصه می کند. حال آن که عادات دیداری، با عشق تفاوت های اساسی و اصولی دارد. آن هم عشقی که لازمه یک زندگی موفق زناشویی است.
دانشجویان عزیز مثلا عاشق! توجه کنید باید به این سوال واقعی تر جواب دهید! تصور می کنید تا چه حد می توانید از خصوصیات اخلاقی، خانوادگی، فرهنگی و رفتاری همکلاسی یا هم دانشگاهی خود اطلاع حاصل کنید؟ با توجه به این که انسان ها موجودات پیچیده ای هستند و توانایی تظاهر و نقش بازی کردن را نیز دارند. شاید به سبب همین توانایی، اغلب اوقات رفتار انسان غیرقابل پیش بینی است و به طور طبیعی هر یک از ما در جمع سعی می کنیم خصوصیات منفی خود را پنهان کرده، چهره ای منطقی، آرام و دوست داشتنی از شخصیت خود به نمایش بگذاریم . آیا چند برخورد و یا رد و بدل کردن چند کتاب و جزوه و نهایتا تحقیقی مشترک (که به شدت بعید می نماید) امکان شناخت زوایای تاریک شخصیتی و رفتاری طرف مقابل را به شما خواهد داد؟ می دانید که بسیاری از اوقات ریشه رفتارهایمان حتی برای خود ما روشن نیست. این همان چیزی است که در اصطلاح به بخش ناخودآگاه و خاطرات سرکوب شده ما مرتبط می شود. 

 شکم گرسنه عاشقی نمی شناسد  

 

 از قدیم گفته اند که شکم گرسنه  عاشقی  نمی شناسد; اما گویا دانشجویان عزیز از این امر مستثنا هستند. دانشجویانی که حتی گاهی برای تامین شام شبشان محتاج هستند به راحتی عاشق می شوند.  اکثر دانشجویان از استقلال مالی برخوردار نبوده و به جهت طولانی شدن مدت تحصیل، میزان وابستگی مالی واستفاده ازامکانات خانواده تا سنین بالا ادامه یافته و نسبت به قبل طولانی شده است. در حالی که در گذشته فرزندان به سرعت وارد بازار کار شده ودرآمد مستقل مالی کسب می کردند. گرچه کار و تحصیل منافاتی باهم ندارند اما با شرایط زندگی امروزه، اجبارا تحصیل علم بدون کار یا شغل مناسب برگزیده می شود. حتی پس از اتمام تحصیل نیز ضمانتی مبنی بر دستیابی به یک شغل مناسب وهمسو با تحصیلات وجود ندارد. لازم نیست شروع یک زندگی همراه با رفاه باشد اما حداقل برخورداری ازتامین مالی و نداشتن دغدغه ونگرانی برای امرار معاش در حد متعادل، شرط لازم تلقی می شود.
با توجه به تمام این موارد توصیه اکید دوستانه می کنم که به همان جمله کلیشه ای تان پناه ببرید و فعلا قصد ازدواج نداشته باشید.تا اطلاع ثانوی ادامه تحصیل بدهید. چون قطعا دانشگاه از سرباز خانه و خانه  شوهر جای بهتر و راحت تری است. مطمئن باشید اولین کسی که در دانشگاه دیده ای و خیال کرده اید دوستش دارید  و عاشق اش هستید قطعا آخرین نفر نخواهد بود. این چند سال زندگی دانشجویی آن چنان بالا و پائین دارد که به این راحتیها  قابل پیش بینی نیست. اما یک عمر زندگی کردن با یک نفر که قرار است همسر و همدم شما باشد باید امری پیش بینی پذیر باشد. در واقع عاشق شدن عین مشروط شدن در دانشگاه است. چیزی در حد سر آدم به سنگ خوردن. پس بهتر است برای این که در یک عمر زندگی مشروط نشوید یعنی سرتان به سنگ نخورد، به صورت "مشروط" عاشق شوید.  

نویسنده : فواد شمس

نظرات 14 + ارسال نظر
امید چهارشنبه 14 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 08:35 ب.ظ http://www.elmjahani.blogfa.com

سلام و خسته نباشید؛
چند وقته مطالب وبلاگتون رو چک میکنم،موضوعات جالبی آپلود میکنین.
خوشحال میشم از وب من دیدن کنید.
موفق و پیروز باشید دوست عزیز.
[گل]

دوست عزیز اسم وبلاگت رو اشتباه نوشتی

معشوق چهارشنبه 14 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 08:36 ب.ظ

حالا مگه چی شده کسی بهت جواب رد داده؟

این خری که در خونه ی هر پسر جونی می خوابه
(خر منظورم عاشقیه)

دانشجو مجرد پنج‌شنبه 15 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 10:39 ق.ظ

"من قصد ازدواج دارم می خواهم ادامه تحصیل ندهم"
این درسته

محمد جمشیدی جمعه 16 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 01:13 ب.ظ

سلام بهرام جان؛ وبلاگ دیگر مهندسی کشتی سازی(shipwright) در تاریخ 15 بهمن ماه 1388 به روز شد.

هم کلاسی جمعه 16 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 07:15 ب.ظ

خوبه حالا تازه از واژه ترم بوقی خارج شدید...
بذارید یکم بگذره... یکم رنگ و بوی دانشجو رو بگیرید...
بعد به فکر ازدواج بیفتید!!!

دانشجوی پیام نور شنبه 17 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 08:24 ب.ظ

هنوز برا شما زوده دهنتون بوی شیر میده تازه اول راهین اینقده سختی بکشید که عشق و عاشقی یادتون بره
اومدین دانشگاه یا دار العشاق ؟؟؟؟
پندی از طرف مو سفید پیام گور

hamkelasi سه‌شنبه 20 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 02:40 ب.ظ

bale shoma hagh darid ino benevisid nemishe ke dokhtara be hr pesari j bedan.mardesh pida nemishe...hr vaght bozorg shodid berid jelo.

نمیدونم مخاطب شما کیه ولی این رو بدون :
(هر انسانی از صفاتی دم میزنه که خودش فاقد اون ویژگی هاست)
ما با کسی دعوا نداریم فقط اینو نوشتیم که دوستان بفهمن میخوان چیکار کنن بعد اقدام کنن
برام خیلی جالبه که شما حتی عنوان مطلب رو نخوندین چه برسه به کل مطلب.
ازت میخوام یه بار دیگه کل مطلب رو بخونی دوباره نظر بدی.

ریش سفید کشتی چهارشنبه 21 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 09:10 ق.ظ

آقا بهرام شما ببخشید hamkelasi منظوری نداشته فقط دلش از یه جایی پر بوده....

معلومه که ریشت رو توی آسیاب سفید کردی

m88 چهارشنبه 21 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 02:43 ب.ظ

سلام منم بانظرشمادوست گرامی کاملاموافقم

بعضیهافکرمیکنن دانشگاه فقط جای درس خوندنه
بعضیاعکس اینافکرمیکنن ومیگن دبیرستان که تموم شده حالادیگه دانشجوییم فقط بایدحالشوببریم
بعضییاهم مثل من وشایدمثل شمابدونن وفکرکنن دانشگاه جای هردوی ایناهستش آدم هم بایدازمحیط جدیدی که واردش شده استفاده علمی کنه یعنی درسشوبخونه پژوهش کنه و....
هم اینکه ازلحظات زیبای جوونیش استفاده کنه
به نظرمن چون توی دانشگاه دختروپسرکنارهم هستن برای رشدعقلیشون خیلی مناسب باشه

پیروزومویدباشید.m88

سلامmm88
من هم با نظر شما کاملا موافقم اگر چه ممکنه این نظر با نظر بعضی ها متفاوت باشه
هر کس در مورد خودش بهتر میتونه تصمیم بگیره

hamkelasi چهارشنبه 21 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 02:53 ب.ظ

mr30 aghaye rish sefid vali adam zende vakil nemikhad .moteasefam mr davani manzoramo bad motevajeh shodid.manam ba kasi dava nadaram.v sorate motaleam v savadam ham be andaze kafi bala hast ke matlab r khonde basham.mokhatabe man ham hame aghayone daneshjoi bud ke ghasde ezdevaj daran na shoma... v inghad ashegh ba arzesh daram ke delam por nabashe.jeddan risheton r to asiab sefid kardid.

نظر هر کس برای من محترمه و در این وبلاگ سعی کردم نظرات مختلف و متفاوتی رو که وجود داره نشون بدم
امیدوارم که در اخر نظراتمون به یه جای مشترک برسه

duste hamkelasi سه‌شنبه 27 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 09:38 ق.ظ

agha bahram shoma ke dam az ezdevaje daneshjoe mizani mishe befarmaien pul o khone az koja mikhay biari vase shoroe zendegi?????????mage bache bazie?to daneshjo zanetam daneshjo mikhaid bade hava bokhorin?

دوست همکلاسی:
اگه میشه ادامه مطلب رو بخون حتما شما هم مثل دوستتون سرعت مطالعه تون بالاست.
(من با ازدواج دانشجویی کاملا مخالفم)

duste hamkelasi پنج‌شنبه 29 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 01:52 ب.ظ

doroste engar zud ezhare nazar kardam.man az shoma ozr mikham.v ba in nazaretun raje be ezdevaj kamelan movafegham

از این که دوباره مطلب رو خوندین متشکرم
منم بیشتر اوقات زود قضاوت میکنم وممکن بیشتر اوقات منطقی فکر نکنم ولی از شخصیت کسی که سعی میکنه رو تصمیماش فکر کنه ومنطقی قضاوت کنه خیلی خوشم میاد.

duste hamkelasi جمعه 30 بهمن‌ماه سال 1388 ساعت 01:18 ق.ظ

pas omid varam age zamani khastid ezdevaj konid asheghe ye farde manteghi beshin.albate na tu daneshgaho sale aval mesle kheilia

gabo سه‌شنبه 3 فروردین‌ماه سال 1389 ساعت 06:24 ب.ظ

ezdevaj very very bade jize harki karde pashimun shode az ma goftan bud. vaaaaaaay soosk.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد